Известие

Collapse
No announcement yet.

Демферна шайба алфа 147 1.6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Демферна шайба алфа 147 1.6

Здравейте, имам странно виене от към пистовият ремък, и по скоро от въпросната шайба, въпросът ми е мога ли да карам така че във момента няма как да я сменя

Първоначално публикувано от victory35 Покажи съобщение
    Здравейте, имам странно виене от към пистовият ремък, и по скоро от въпросната шайба, въпросът ми е мога ли да карам така че във момента няма как да я сменя
    От Демферната шайба може да има вибраций,и едва ли вие тя ! По скоро обърни внимание на паразитната ролка или обтяжната
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Вие ми като сваля ремъка, не е от ролките, като сложа малко масло със спринцоека от вътрешната страна на шаибата и спира за известно време

Comment

Вие ми като сваля ремъка, не е от ролките, като сложа малко масло със спринцоека от вътрешната страна на шаибата и спира за известно време
        Странно но както и да е ! Ми тогава я смени щом казваш,че е от нея. Не е кой знае колко пари 120+ лв
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        sigpic

Comment

Вие при свален ремък?
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 13:44.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Вие при свален ремък?
            Да, шайбата се върти заедно със коляновия вал, без ремък, интересно ми е какво точно вие в самата шайба, има ли някакъв лагер там? Или зад самата шайба, на оста?
            Last edited by victory35; d.m.y г., 14:03.

Comment

Има и ангренажен ремък с ролки зад нея, водна помпа . Самата шайба е гума и метал. Какво да и вие? Има лагери на коляновия вал, семеринги и така. Едва ли ти вие шайбата. Нещо друго е. Нещо което може да е сериозно. Иди в сервиз. Да не скъсаш ангренажа.
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 14:13.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Да, шайбата се върти заедно със коляновия вал, без ремък, интересно ми е какво точно вие в самата шайба, има ли някакъв лагер там? Или зад самата шайба, на оста?
                Без да се обиждаш но като гледам какви въпроси задаваш май не си наясно с устройството на двигателя ! Я закарай колата в някой сервиз,че механиката май не ти е силна страна
                P.S
                Относно какво има зад шайбата си отговори сам...след като е хваната за коляновия вал.Този вал има ли лагери според теб ?
                Last edited by eproHD; d.m.y г., 14:17.
                sigpic

Comment

шайбата може да опира в някой пластмасов капак на ангренажа
                  alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                  alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Не сипвай масло там, че не е добре за ангренажния ремък.
                    По-добре иди в сервиз, както те посъветваха.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Явно е нещо по ангренажа, преди 1000-2000км сменях ангренаж и ролки, не смених единствено водна помпа и клоня към нея, възможно ли е тя да вие така?

Comment

Явно е нещо по ангренажа, преди 1000-2000км сменях ангренаж и ролки, не смених единствено водна помпа и клоня към нея, възможно ли е тя да вие така?
                        Напълно е възможно.
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                          Без да се обиждаш но като гледам какви въпроси задаваш май не си наясно с устройството на двигателя ! Я закарай колата в някой сервиз,че механиката май не ти е силна страна
                          P.S
                          Относно какво има зад шайбата си отговори сам...след като е хваната за коляновия вал.Този вал има ли лагери според теб ?
                          Без да се обиждаш ,но тези лагери няма как да вият !
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Колеги, забелязах че при подаване на обороти виенето не се увеличава а си стои равномерно, днес ще е карам на лекар да видим какво ще каже

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                              Без да се обиждаш ,но тези лагери няма как да вият !
                              Отговорил съм на питащия какво има зад шайбата,понеже пита и не знае ! Никъде не съм писал,че вие лагер
                              Ама важното е и ти да напишеш нещо и да си в джаза и тая тема да стане 10 страници с отговори като твоя !
                              sigpic

Comment

Working...
                              X